Senaste nytt i Mat för idrott
Uppdatering 3 mars 2002: Sedan vi första gången tryckte Mat för Idrott har mycket hänt. Nya livsmedelsprodukter har dykt upp i frys- och färskdiskar. Ja, utbudet har generellt ökat.
Men inga av de produkter vi använt i denna bok sedan tidigare har dessbättre försvunnit.
Vid denna upplagas tredje tryckning har ännu fler recept, med lite nya råvaror, skapats och testats av denna boks duktige receptmakare, Yvonne Rosell. En diet- och matkunnig dam, som vunnit både Europa- och världsmästerskapen i bodybuilding.
Yvonne har, med sina stora kunskaper om kroppen, snappat upp nya recept, testat egna idéer och provsmakat sig fram bland grytor och kastruller.
De maträtter, vilka har fått godkänt av hennes kritiska smaklökar avseende både smak, konsistens och funktion (mat som bygger muskler), presenteras på följande sidor.
Alla som förstått vikten av att ladda kroppen med rätt bränsle, och som försöker att kombinera orden nyttigt och gott vid spisen, har förhoppningsvis Mat för Idrott i sin kokbokssamling.
En bok som nått sin enorma popularitet eftersom den bjuder på de allra banalaste mattipsen till de mer avancerade och krävande. Då fantasilösheten slår till, så ska du alltid kunna hitta bra, snabba, nyttiga och kaloriberäknade recept. Som dessutom frestar.
Förr betydde diet hunger. Nu betyder diet Mat för Idrott.
Skicka gärna in dina egna tips på nyttiga och goda maträtter inför kommande upplagor. Skicka ditt recept till , så kanske det hamnar i boken. Uppkalla gärna receptet efter dig själv!
Lev väl,
Ove Rytter
Ät gott och kom i form!
"Mat för idrott" är en unik sammanställning av information för den som vill äta gott och samtidigt nyttigt! Medvetenheten om kostens stora betydelse för prestationen och guldmedaljerna är idag större än någonsin. Tyvärr har utbudet på saklig och lättfattlig information hittills inte varit lika stort.
I denna bok finner du bland annat en unik menydel där du själv kan välja exakt hur många kalorier per dag du ska stoppa i dig! Enkelt och smart för dig som vill komma i form - och hålla formen. Ja, du kan helt enkelt inte misslyckas om du följer riktlinjerna som dras upp i denna bok!
Bra kosthållning håller oss friska långt upp i åren och förebygger de typiska välfärdssjukdomarna. Det, om något, borde betraktas som en guldmedalj för alla att vinna!
'Mat för idrott" kan varmt rekommenderas till alla som vill ha en bra och seriös hjälp på vägen mot bättre kostvanor!
Författaren Ove Rytter är chefredaktör för B&K Sports Magazine, Nordens ledande tidskrift inom idrottsmedicin, kost och styrketräning. Ove Rytter har även ett förflutet som bland annat landslagsman i judo och har vunnit flera stora titlar inom kraftsporten, vilket har givit honom en unik kombination av egna erfarenheter och kalla fakta.
Receptförfattaren, Yvonne Rosell, är vida känd i idrottskretsar - dels för sin fantasi och kunnighet om kost för elitidrottsmän, dels för sina egna idrottsliga framgångar (bland annat världsmästarinna i bodybuilding). Yvonne har under många år hjälpt flera kända vinnarnamn med kostuppläggning inför stora tävlingar. Till hennes specialiteter hör även rena viktminskningsprogram, där fettet försvinner men musklerna stannar kvar!
202. Spenatpasta
|
Näringsvärde per portion:
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater |
520
3,1
29
89
|
|
100 g fryst, tinad bladspenat
50 g kalkon
1 tsk blandning av timjan, basilika, dragon och svartpeppar
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta |
1 gul lök
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl lättmjölk
1 msk mjöl
100 g okokt pasta |
- Skala och hacka löken och vitlöken.
- Fräs spenat, lök och vitlök i teflonpanna tillsammans med lite vatten. Krydda med örtkryddorna och lite peppar. Häll i vattnet och rör ner buljongtärningen.
- Rör ner mjölet i mjölken och häll det i spenatblandningen. Låt koka ett par minuter.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Blanda såsen med pastan. Servera gärna med rökt mager skinka.