B&K - Webbshop - Produktbeskrivningar - Effektiv Näringslära

Effektiv Näringslära

Omslag


Beställ boken i B&K:s
Klicka här för att gå till B&K:s webbshop!

 
B&K Newsletter

Läs mer om nyhetsbrevet

 

Innehållsförteckning

Förord av Ove Rytter
• Cellen
• Evolutionens betydelse
• Matsmältningen
• Endokrinologi
• Vad är energi?
Energibehovet
• Energiprocent
• De energigivande näringsämnena
• Protein
• Kolhydrater
• Fett
• Alkohol
• Det glykemiska indexet (GI)
• Sötningsmedel och näringsämnesersättningar
• Vitaminer
• Mineraler
• Antioxidanter
• Mat for muskelbygge
• Mat för diet
• Vegetarisk kost
• Vanliga frågor om mat
• Referenser
• Ordlista
• Appendix
• a) Näringstabell
• b) SNR
• c) RDA
Om Effektiv Näringslära:

Ett lättfattligt uppslagsverk

  • Hur räknar jag ut energiprocent?
  • Hur mycket protein behöver jag?
  • Kan sötningsmedel vara skadligt?

Det du håller i din hand är en bok om näringslära, speciellt inriktad på idrott. Boken, som är skriven av den kände nutritionisten Fredrik Paulún, kan läsas av personer utan speciella förkunskaper. Den behandlar allt från grunden med de olika näringsämnena till endokrinologi och mer avancerade avsnitt såsom kolhydratladdning.

Boken är också ett lättfattligt uppslagsverk över näringsinnehåll i livsmedel, vitaminers och mineralers funktion, det glykemiska indexet och mycket mer. En ovärderlig coach och vägledare i ditt dagliga idrottsutövande!

Så här använder du boken "Effektiv Näringslära":

1. Läs boken från början, eftersom vissa viktiga begrepp förklaras här.

2. Syftet med boken är att ge en grundläggande kunskap om näringslära. Vill du läsa mer kan du läsa de referenser som anges i slutet av boken.

3. Boken presenterar fakta som är baserade på ett vetenskapligt underlag.

4. De fakta som framhålls är författarens tolkning av forskning. I vissa fall kan även andra uppfattningar förekomma.

Sidan skapad 2001-01-31 | Senast uppdaterad 2001-10-15 av